Historie

Korte historie Combinatie Huige - Schotanus.

Korte historie Comb.Huige-Schotanus

De combinatie bestaat uit Willy Huige en Nicky Schotanus en bestaat sinds 2011. Willy Huige draait al wat langer mee in de duivensport en is zelf actief duivenmelker sinds 1989. Aangestoken door een buurman in de jaren 80 werd er bij een vriend een hokje gebouwd waar met wisselend succes werd meegevlogen. Door veel op bezoek te gaan bij sterk spelende liefhebbers en alle informatie die er bestond over de duivensport te bestuderen werd er veel geleerd. Door ruimtegebrek thuis was het niet mogelijk om daar een hok te bouwen, maar achter het verenigingsgebouw was nog een stuk grond over en hier mocht een hok worden geplaatst . Gelijk in het eerste jaar werd het navluchtkampioenschap gewonnen met krijgertjes van diverse verenigingsleden, dus we mogen spreken van een vliegende start. In de jaren 90 werd er met wisselend succes gespeeld op vooral de vitesse- en midfondvluchten.

In 1998 moest clubgenoot Piet Offers voor een missie naar het toenmalige Joegoslavi en er werd de afspraak gemaakt dat hij zijn duiven kon stallen in de hokken totdat hij weer terug was. Dit resulteerde een jaar later in de combinatie Offers-Huige, mede doordat Piet bij zijn huurwoning geen groot hok mocht zetten. Als rasechte jonge duivenspecialist was dit de injectie die nodig was voor de doorbraak. Willy met de oude duiven zorgde voor een prima basis en Piet maakte het karwei af met de jonge duiven. Diverse generale titels en een vracht aan kampioenschappen werden gehaald in de club, maar het hoogtepunt was ongetwijfeld het winnen van het ZNB-concours van La Souterraine in 2000. Dit laatste succes zorgde voor het definitief overstappen naar de dagfondconcoursen als middelpunt van het seizoen. Piet Offers was in 2002 in de gelegenheid om zijn huurwoning te kopen en toen lag gelijk de weg voor hem open om een fatsoenlijk duivenhok te bouwen. De combinatie Offers-Huige werd op papier beindigd, maar in de praktijk vindt er tot op de dag van vandaag nog veel uitwisseling plaats.

Martin de Vos nam de plaats in van Piet Offers en als stille partner bracht dit vele successen op met name de dagfond . Met 7 teletekstnoteringen in 4 jaar en topklasseringen in rayon- en afdelingskampioenschappen mogen we toch spreken van een zeer succesvolle samenwerking.

Na beindiging van deze combinatie kwam Nicky Schotanus in beeld. Pas getrouwd en als voormaligjeugdlid bracht hij nieuw elan in de combinatie en vooral het jonge duiven spel ligt hem zeer goed. Met enkele goede afspraken om zijn jonge gezinnetje ook de tijd te geven die ze verdienen is er de laatste jaren met veel succes gespeeld. De eerste jaren nog op de oude locatie waar ondanks de slechte staat van de hokken toch nog diverse samenspeloverwinningen werden behaald. Ook bij de kampioenen staat de combinatie al sinds de start op het hoogste treetje van het podium met jonge duivenkampioenschappen in 2011, 2012 en ook op het nieuwe hok in 2013. Vaak met zowel het hok- als het duifkampioenschap in het toch niet bepaald zwakke samenspel 7 van de afdeling Zeeland. Met de naderende verhuizing is er weinig aandacht uitgegaan naar de oude duiven, maar op de nieuwe plek worden de messen weer geslepen om een rol van betekenis te gaan spelen in de komende jaren.